n .post -->

<$BlogItemTiPORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ -15 <$BlogItemBo

KURU İNCİR-KAYISILI KURABİYE




www.dogada.blogspot.com'un evsahipliği yaptığı etkinliğe; bu kurabiye ile katılmak istedim.

13 incir
1 su bardağı kayısı(doğranmış) veya üzüm
2 su bardağı ceviz veya fındık
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
2 yumurta
3 su bardağı un
Kabartma tozu vanilya
Üzeri için pudra şekeri

Anlaşıldığı üzere kurabiyenin içinde artıdan şeker yok..İncir ve kayısıyı biraz suyun içinde bekletip minik minik doğruyor ve tüm malzemeyle beraber yoğuruyorsunuz.
Şekil verip fırında pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpiliyor.

Bu kurabiyeyi sömestir tatilinde bir arkadaşımda yedim..Çok hoşuma gitti..Tatilden gelince gezeğimde denedim.Arkadaşım,incirle kayısıyı biraz ıslattığını,onun yediği yerde ıslatmadan yaptıkları için içinde sert sert kaldığını söyledi..Ben de hemen yumuşasın düşüncesiyle sıcak suyu deviriverince bir miktar tatları gitti:P Bu uyarıyı da yaptıktan sonra herkese sevgi ve selamlar..
End COMMENTS -->
n .post -->

<$BlogItemTiKABAK TATLISI <$BlogItemBo

Bu blogumu, uzun zamandır ihmal ettim ..Ziyaretçilerimden çok özür diliyorum..


Sizlere kabak tatlısının değişik bir sunumunu göstermek istedim.Bilenler vardır belki ama ben ilk defa duyup denedim..Ve lezzeti ilginç geldi..

Kabak tatlısını ikram ederken üzerine damak tadınıza göre,tahin döküyorsunuz.Sonra da kuş üzümü(o gün ben de mevcut olmadığı için yapmadım)Hepsi bu kadar...





Afiyet olsun....
End COMMENTS --> >