http://sevgipinari01.blogcu.com/ evsahipliği yaptığı çay saati tariflerine şuan elimde resimleri olan tek tarif olan baklava ile katılıyorum.Bayramda yaptığım baklava çok kolay yapılıyor.Hazırları sevmediğim için her bayram yaparım..Tarifine gelince:
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı süt
-2 yumurta
-1 cimdik tuz
-Aldığı kadar un
Şerbeti:6 bardak şeker
6 bardak su
Haşlamak için:250 gr margarin(Ben yarım ölçü sıvıyağ kullandım)
Malzemelerin hepsi yoğurulur ve 4 eşit parçaya bölünür.Her parça da 10 parçaya..Bezeler yukarıdaki gibi unla açılır ve aralarına yarım kaşık nişasta konularak üst üste konur.
10 bezeyi de tamamladıktan sonra merdane ile hepsi birden açılır.Her tarafın eşit olarak açılması için arada ters düz ederek incelebildiği kadar açılır.
Not:Baklava için özellikle derin tepsi kullanmakta fayda var..Birden üstünün yanmaması için..