n .post -->

<$BlogItemTiFAKİR KEBABI (FASULYE SUYU EKMEK) <$BlogItemBo

Şimdi size ailecek çok sevdiğimiz bir yemeği tanıtacağım.İlk defa görenler aa o öyle yenirmiymiş diyebilir.Fakat lezzeti harikadır.Önce lazım olan şey,ev ekmeği...Ev ekmeği bizim buralarda mahalle aralarında ki fırınlarda yapılır ve satılır.Normal ekmekten farkı içinde pakmaya olmayışı..Maya olarak;bir evvel yapılan ekmek hamurundan bir parça ayırarak,unun içine gömerek kendi kendine mayalanmasıyla elde edilen hamur kullanılır.Aslında kalorisi baya yüksek..Lakin kimin umurunda:p Sonra olması gereken ikinci malzeme: Fasulyenin haşlanmışı..Yalnız sakın suyunu dökmeyin..Asıl lazım olan o...
Nar gibi kızarttığımız ekmek dilimlerini,haşlanan fasulyenin (oda sıcak olacak) içine atıp,iki tarfını ıslatıp bekletmeden tabağa çıkarıyoruz.Üzerine fasulyelerinden de koyup;
diğer tarafta hazırlanan tereyağlı salçalı sostan da gezdiriyoruz.Tuz,karabiber,pulbiber serpip çayla beraber keyifle yiyoruzz.

Bizim yörede çok sevilen bu yiyeceği, hiç yememiş olanlara tavsiye ederim.Yalnız normal ekmekle denemeyin.Çünkü fasulyenin sıcak suyuna girince, hamur olabilir.

Ayrıca bu tarifin aynısını nohutla da yapıldığını duydum.O da bana ilginç geldi.

Her gününüz afiyet içinde geçsin...
End COMMENTS -->
>