n .post -->

<$BlogItemTiTİRİT.. <$BlogItemBo

Bizim buralarda; davet yemeklerinin başında gelir tirit...Büyük büyük tepsilerde servis yapılır.
Kış hazırlıklarından olan yufka yapımıyla başlar tiritin hazırlanışı..Konu komşu çağrılır.Ocaklar yakılıp, saçlar kurulur.Kimisi yufkaları açar, kimisi pişirir.Arada boş yufkaların arasına yağ sürülerek sıcak sıcak yenir.Herkes dönüşümlü olarak iş görür.Yorulan kalkar bir diğeri oturur.Namazını kılıp dinlenen yeniden oturur.Yufka yapımı ihtiyaç kadar, akşama değin sürer.Sonra demet demet sıralanıp rutubetsiz bir yerde kış için saklanır.
Her güzel şeyin emek istediği gibi tiritte baya zahmetlidir.Lakin sonrası çok pratiktir.Arzuya göre ister etle, istenirse tavukla yapılabilir.Et kemikli veya kemiksiz olabilir.Tavuk kullanılacaksa tercihen anaç tavukla hazırlanır.Sebebi daha yağlı ve lezzetli ve de bereketli olmasıdır.
Düdüklü tencerede haşlanan et; ister parça parça istenirse didiklenerek ayrı bir yere alınır. Yufkalar tepsiye çok kırıklanmadan parçalanarak yerleştirilir. Sonra etler yerleştirilerek,haşlanan etin suyu kaynak kaynak her yerini ıslatacak şekilde, üzerine kepçeyle dökülür.

En son ise; olmazsa olmaz, karabiber serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
End COMMENTS -->
>