Bu sefer hazır yufkayla yaptığım bu böreği,yazdan kış için yaptığımız ev yufkasıyla da yapıyorum..O zaman yufkaları ıslatıp,aralarına sadece yağ gezdiriyorum.Hazır yufkada ise süt,yumurta ve yağ karışımını kullandım..Harcı ise:
-Kabak(rendelendikten sonra suyu sıkılacak)
-Soğan(tavada yağla kavrulup katılacak)
-Peynir
-Yoğurt(sadece peynir de olabilir yoğurtta,ben ikisini kullandım)
-Maydanoz
-Dereotu
-Tuz
-Karabiber
-Pulbiber
Bir dip not:Kabaklı harcı, yufkaların aralarına çok koyunca çamur gibi oluyor..Kafi miktar da koymakta fayda var...
Afiyet olsun...
Sevgili Betül'ün ev sahipliği yaptığı iftar bereketi etkinliğine,yöremin yemeklerinden biri olan LÖMBÜRDEK'le katılıyorum...Aslında pek iftara gidecek yemek değil:( Ağır gelebilir..İlerde eklemek için sakladığım bu tarifi, etkinlikte hamur işleri kategorisi olunca, hadii şimdi bununla katılayım dedim..Aslında gerçek adı,HAMUR DOLMASI..Fakat bizim evde, kendimi bildim bileli lömbürdek diye pişer ve yenir..Soğuk kış günlerin de hele bir de,gripseniz hastalık neyim bırakmaz,ısınıverirsiniz:)Gelelim tarifine:
Aynı mantı hamuru gibi hamurunu hazırlayıp açıyoruz..Tek fark,mantı gibi kare kare kesmiyoruz..uzun şeritler kesiliyor...(benim jeton anca düştü ve son iki parça kalınca resimlemeye kalktım:p)
Cenab-ı Hak; cümlemizi,bu ayın sevaplarına mazhar olmayı nasip etsin..Kıldığımız namazı,tuttuğumuz orucu,okuduğumuz Kur'an-ı Kerim'i ve verdiğimiz sadakaları, huzurunda kabul görenlerden eylesin..Hayırlı ameller ile meşgul olmamıza vesile eylesin..Peygamberimizin Şefaatine erişebilmeyi cümlemize nasip etsin..Amin..
Hayırlı Ramazanlar..