n .post -->

<$BlogItemTi2.İFTAR BEREKETİ <$BlogItemBo

KABAKLI BÖREK Ev sahipliğini http://mucizenur.blogcu.com/ 'un yaptığı 2.İftar bereketi etkinliğine, kabaklı börekle katılıyorum..İster iftarda, isterseniz de sahurda yenilebilinecek birşey olsun istedim..

Bu sefer hazır yufkayla yaptığım bu böreği,yazdan kış için yaptığımız ev yufkasıyla da yapıyorum..O zaman yufkaları ıslatıp,aralarına sadece yağ gezdiriyorum.Hazır yufkada ise süt,yumurta ve yağ karışımını kullandım..Harcı ise:

-Kabak(rendelendikten sonra suyu sıkılacak)
-Soğan(tavada yağla kavrulup katılacak)
-Peynir
-Yoğurt(sadece peynir de olabilir yoğurtta,ben ikisini kullandım)
-Maydanoz
-Dereotu
-Tuz
-Karabiber
-Pulbiber

Bir dip not:Kabaklı harcı, yufkaların aralarına çok koyunca çamur gibi oluyor..Kafi miktar da koymakta fayda var...

Afiyet olsun...
End COMMENTS -->
n .post -->

<$BlogItemTiİFTAR BEREKETİ... <$BlogItemBo

LÖMBÜRDEK

Sevgili Betül'ün ev sahipliği yaptığı iftar bereketi etkinliğine,yöremin yemeklerinden biri olan LÖMBÜRDEK'le katılıyorum...Aslında pek iftara gidecek yemek değil:( Ağır gelebilir..İlerde eklemek için sakladığım bu tarifi, etkinlikte hamur işleri kategorisi olunca, hadii şimdi bununla katılayım dedim..Aslında gerçek adı,HAMUR DOLMASI..Fakat bizim evde, kendimi bildim bileli lömbürdek diye pişer ve yenir..Soğuk kış günlerin de hele bir de,gripseniz hastalık neyim bırakmaz,ısınıverirsiniz:)Gelelim tarifine:
Aynı mantı hamuru gibi hamurunu hazırlayıp açıyoruz..Tek fark,mantı gibi kare kare kesmiyoruz..uzun şeritler kesiliyor...(benim jeton anca düştü ve son iki parça kalınca resimlemeye kalktım:p)
Ölçüleri göz kararı olan bulgur(sıcak suyla ıslatılıp,kabartılacak,kısır gibi)kıyma,soğan,tuz ve karabiberi yoğurup iç harcını hazırlıyoruz..Uzun şeritleri elimize alıp,resimdeki gibi muska muska(asılarak yani incelte incelte)sarıyoruz...Birkaç defa sarmak yeterli..harcı taşmıyacak şekilde...

Sonra aynen mantı gibi kaynar suda pişirilir...Piştikten sonra suyunu dökmeden,servis yapılacak tepsiye dökülür..Suyu çok fazla ise fazlası alınabilir..



Ayrı bir yerde tereyağlı salçalı sos hazırlanır..Ağız tadınıza göre istediğiniz miktarda sarımsak soyulup,dövülür..



Tepsiye dökülen yemeğin üstüne sos,sarımsak ve limon suyu ilave edilir..
Lömbürdeğimiz hazır:)) Sıcak sıcak,üfüldeye üfüldeye,burun çeke çeke yenir..Neden mi?
Cevabı deneyip görün derim:))
Afiyet olsun...





Rabbim kimsenin ağız tadını bozmasın..Hayırlı Ramazanlar...




End COMMENTS --> n .post -->

<$BlogItemTiHAYIRLI RAMAZANLAR!!.. <$BlogItemBo

Tüm İslam aleminin, Ramazan-ı Şerif'i mübarek olsun..

Cenab-ı Hak; cümlemizi,bu ayın sevaplarına mazhar olmayı nasip etsin..Kıldığımız namazı,tuttuğumuz orucu,okuduğumuz Kur'an-ı Kerim'i ve verdiğimiz sadakaları, huzurunda kabul görenlerden eylesin..Hayırlı ameller ile meşgul olmamıza vesile eylesin..Peygamberimizin Şefaatine erişebilmeyi cümlemize nasip etsin..Amin..

Hayırlı Ramazanlar..



End COMMENTS --> >