n .post -->

<$BlogItemTiKARNABAHAR SALATASI <$BlogItemBo

Belki biliniyordur ama bugüne kadar hiç rastlamadığım için, çok sevdiğim bu salatayı paylaşmak istedim.Haşlanan karnabaharın içine maydanoz doğrayıp,limon,zeytinyağı ve tuz ilavesiyle salata hazır oluyor.Ekşili ekşili pek severim ve sık sık yaparım.Arzu edilirse pulbiber de serpilebilir.
End COMMENTS -->
n .post -->

<$BlogItemTiCumcum <$BlogItemBo

Bizim yörenin yemeklerinden olan cumcumu sizlerle paylaşmak istedim.İsmi garip gelebilir.Ama neden bu ismi koyduklarını bilmiyorum.Diğer bir ismi de koparmadır.Tarifine gelince:
4-5 kişi için 2-2.5 kase una bir yumurtayı kırıp,tuz katıp çok sert olmayan hamur elde edilir.(Kendi annem bu hamura bir avuç ince bulgurla bir soğan rendeliyor.bulgurla daha yumuşak oluyormuş.Soğanda lezzet versin diye)
Sonra hamurdan dilediğiniz büyüklükte kopararak una buluyorsunuz.Elinize yapışmasın diye..
Devamında yukarıdaki gibi küçük parçalar koparılılarak üzerlerine arada un serpilir.(birbirlerine yapışmaması için)

Aynı mantı pişirir gibi, hamurlar kaynar suya salınıp pişirilir. Sonra pişen hamurların suyunun çok azını süzüp,geniş bir tepsiye boşaltılır.
Diğer bir yanda tereyağlı salçalı sos hazırlanılır.Renk vermesi için biber salçasıda katıyorum ben..Sosa biraz su ekleyerek kaynatılır..Sosu indirdikten sonra bir baş sarımsak dövülüp sosa ilave edilir.
Tepsideki hamura katılan sostan sonra bir limon suyunun ilavesiyle cumcum yemeğe hazırdır.
Kadınların biraraya gelince yaptıkları bu lezzet başka yerlerde de bilinir mi bilmiyorum?..Kışın soğuk günlerde ekşili ekşili sıcak sıcak pek makbule geçer.Yanına da turşu..
Arzu edip de yapanlara şimdiden afiyet olsun...Sevgiler..

End COMMENTS --> >