n .post -->

<$BlogItemTiKOLAY BÖREK (HAMUR KIZARTMASI) <$BlogItemBo

Malzemesi az ve yapımı çok kolay olan bir börek tarifini paylaşmak istiyorum.Şahsen ben değme açma böreklere değişmem.Genelde malzemeleri göz kararıyla koyduğum için miktarlarını yazamıyacağım. Un,1 veya 2 yumurta(unun azlığına çokluğuna bağlı), yoğurt(ben ekşimeye yön tutmuş yoğurdu hep bunda değerlendiririm), kabartma tozu, tuz, arzuya göre bir fiske çörek otu karıştırılıp , yumuşak bi hamur elde edilir.Hamurun miktarına göre ister hepsini birden isterse yarım yarım; masada oklavayla 1 cm. kalınlığında açılır.(ince olursa kuru oluyor) Arzu edilen şekilde kesilip, kızgın yağda kızartılır.


Kahvaltı için pek zahmetli olmayan bi börek,tavsiyem çilek veya vişne reçeline bandırılarak yenmesi...Afiyet olsun....

Dip not:Annem hamur işlerine her zaman çörek otu koyar; nazar değmesin diye...Bende genelde uygularım.Önemseyenlerin dikkatine:)
End COMMENTS -->
>