n .post -->

<$BlogItemTiAfyon Kaymağı <$BlogItemBo



AFYON KAYMAĞI

100 gr. margarin

4 çorba kaş.tepeleme un

1 su bar.şeker

1 çay bar. hindistan cevizi

1 kg. süt

Un ve yağ fazla pembeleşmeden kavurulur.Şeker,süt ve hindistan cevizi katılarak koyulaşıncaya kadar hiç el çekmeden kaynatılır.Sonra ıslatılmış bir tepsiye dökülüp 5-6 saat donması beklenir.(ben geceden yapıyorum,sabaha kadar taş gibi donuyor.)

Arzu edilen büyüklükte kare kare kesilen parçalar,elde rulo şeklinde yuvarlanıp hindistan cevizine bulanır.

Afiyet olsun...

End COMMENTS -->
n .post -->

<$BlogItemTiBohça Böreği <$BlogItemBo


Bohça Böreği
Malzemeler:
2 yufka(1 yufkadan 4 börek çıkıyor)
sıvı yağ
ılık su
peynir,maydanoz
üzerine sürmek için yumurta sarısı
Yapılışı:
Yufkayı serip sıvıyağ ılıksu karışımını kaşık kaşık serpiştirin.Karşılıklı 2 kenarını içine doğru kapatıp,katlanan yerleride ıslatın.Kalan kenarlarıda katlayıp 4 parçaya kesin.Hazırlanan harçtan ortalarına koyup bohça gibi katlayın.Katları alta gelecek şekilde yağlı tepsiye sıralayıp üzerine yumurta sarısı ve isteğe göre susam,çörek otu serpip fırınlayın.Afiyet olsun....
End COMMENTS --> >